zoeken

Ga naar onze facebookpagina!

Volg ons op twitter

follow-dtwTwitter

3* duikopleiding

Opbouw opleiding

3ster opleiding NOB boek.jpgJe hebt een ruime duikervaring opgebouwd, maar wilt deze nog verder uitbreiden. Naast de praktische vaardigheden wil je ook je duikkennis vergroten. Duikveiligheid vind jij voor jezelf en de andere duikers erg belangrijk. Kortom de 3* duiker heeft een verantwoordelijke rol binnen het recreatieve duiken.

In deze NOB opleiding ga je voor een groot gedeelte zelf je kennis en ervaring verder uitbreiden onder begeleiding/coaching van ervaren instructeurs.

Je assisteert de instructeurs bij de organisatie tijdens de zwembadopleiding van lager gebrevetteerde duikers. Je coördineert een clubduik of maakt een planning voor een duikevenement. Je begeleidt i.o.m de instructeur lager gebrevetteerde duikers tijdens hun duiken, zodat deze de aangeleerde vaardigheden met jouw hulp verder kunnen oefenen. Check de Stek, Briefings en Noodplan zijn bekende begrippen voor de 3* duiker. Dit zijn enkele aspecten, die tijdens de opleiding aan bod zullen komen. Het onderdeel Redden vormt een belangrijk onderdeel in de opleiding. Heb je de specialisatie Redden al afgerond, dan krijg je voor het onderdeel Redden een vrijstelling. 

Brevet

Het minimale aantal gelogde duiken, dat nodig is voor het aanvragen van het brevet, bedraagt 60. Nadat aan de vereisten is voldaan wordt de opleiding afgesloten met het 3* duikbrevet van de NOB / CMAS.

Vereisten

3-sters-opleiding.jpgEr zijn een aantal minimum vereisten, waaraan voldaan moet worden, voordat je kunt deelnemen aan de 3* opleiding. 

 • Voordat je bij DTW aan de opleiding begint, heb je minimaal 50 ervaringsduiken gemaakt.
 • De minimum leeftijd is 18 jaar.
 • Je hebt minimaal een 2* NOB / CMAS of "Advanced Open Water Diver" brevet. 
       De richtlijnen van het Recreational Scuba Training Council (RSTC) worden hierbij gevolgd.
 • Heb je de specialisatie Redden afgerond of ben je Rescue Diver, dan krijg je een vrijstelling
       voor het onderdeel Redden van de 3* opleiding.
 • Je moet medisch goedgekeurd zijn voor het duiken met perslucht.

 

Na het behalen van de 3* duikopleiding zouden wij de aankomende seizoenen graag van de ervaringen van de gebrevetteerden gebruik willen maken.
Dit door hen in te zetten als begeleider van duikers in opleiding tijdens de duikopleidingen en als oppervlaktecoördinator tijdens clubduiken.

Kosten

Voor de kosten voor de opleiding verwijzen we naar de actuele pagina tarieven. Indien je geen vrijstelling hebt voor het onderdeel Redden, dan komen hier de kosten voor een lespakket Specialisatie Redden en een reanimatie en AED cursus nog bij.

Cursusprogramma

Theoretische instructie:

 • sepia bergse diepsluis.jpg4 x 1,5 uur theoretische instructie (inclusief toets

Praktische instructie:

 • 3 x 1 uur praktische training en instructie in het zwembad;
 • begeleiding en/of coördinatie van 6 buitenwaterduiken.

Procedure aanmelding

Je meldt je aan bij de training- en opleidingcoördinator.

Materialen

 • NOB boek 3* duiker (is onderdeel van de cursusprijs).
 • Eigen duikuitrusting.
 • Schrijfleitje voor onder water.
 • Pocketmasker.
Last Update: General update: 16-10-2020 19:36

Vereniging Duikopleidingen Trainingen Foto en video Contact
Activiteitencommissie 1*,  2*,  3*
Schema jeugdtrainingen Foto's Nederland Sitemap
  specialisaties Schema volwassentrainingen Foto's buitenland  
      Video's  

Copyright © 2017 Duikteam Woerden. Deze website is gebouwd door Gert Eggink en ontworpen door Gert Eggink & Lex Reichenfeld.
Overname van teksten, afbeeldingen en foto's van deze website is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het bestuur van DTW.