zoeken

Ga naar onze facebookpagina!

Volg ons op twitter

follow-dtwTwitter

Specialisatie Onderwaterbiologie

Opbouw opleiding

onderwaterbiologie NOB boekEen duik in de onderwaterwereld van de Nederlandse en Belgische wateren is een ontdekkingsreis in een bijzondere wereld van planten en dieren. In de Specialisatie Onderwaterbiologie wordt deze wereld op verschillende manieren belicht. De indeling van het planten- en dierenrijk komt bijvoorbeeld ter sprake, maar er wordt ook aandacht besteed aan samenlevingsvormen en invloeden van mens en natuur op organismen en hun verspreiding.Bovendien wordt in de cursus veel theorie vertaald naar praktische zaken. Zo ga je je o.a. bezig houden met:

  • krabbendeterminatie
  • microscopisch onderzoek van het onderwaterleven
  • flora en fauna herkenning aan de eb/vloedlijn.

Tevens worden enkele duiken gemaakt om te leren hoe en wat je onderwater kunt zien, waar je op moet letten, hoe je moet zoeken etc. etc. De cursus zal worden gehouden in een weekend (vrijdag t/m zondag) op een camping in Zeeland. Vooraf zal er een verplichte eerste sessie plaatsvinden in het Batensteinbad, waarin de opzet van de cursus wordt uitgelegd en de eerste theorieles wordt gegeven.

Eigenlijk een must voor een ieder die duikt en extra wil genieten van het onderwaterleven!

Leerdoelen

De cursist krijgt de kennis en vaardigheid aangereikt om het onderwaterleven te leren respecteren, waarderen en begrijpen,
om uiteindelijk nog meer te genieten van iedere te maken duik!

Brevet

bruine plooislak-kleinWanneer je de opleiding succesvol afrondt, krijg je het brevet Specialisatie Onderwaterbiologie van de NOB.

Vereisten

Er is een aantal minimum vereisten, waaraan voldaan moet worden, voordat je kunt deelnemen aan de NOB Specialisatie Onderwaterbiologie.

 • Je moet beschikken over het 2* NOB/CMAS brevet ivm een aantal getijdenwaterduiken of een daar aan gelijk te stellen brevet, zoals bijv. het "Advanced Open Water" brevet. De richtlijnen van het Recreational Scuba Training Council (RSTC) worden hierbij gevolgd.
 • Je moet medisch goedgekeurd zijn voor het duiken met perslucht.

Kosten

Voor de kosten van deze specialisatie verwijzen we naar de actuele pagina tarieven. Bijkomende kosten zijn het verblijf op de camping en de kosten van maaltijden/versnaperingen etc. gedurende het verblijf.

Cursusprogramma

Theoretische instructie:

   • 3 x 2 uur theoretische instructie
   • enkele avonden zelfstudie en voorbereidingdodemansduim-geel
   • opzetten en houden van een presentatie over een onderwaterdier

Praktische instructie:

    • duiken uitvoeren met de opgedane theoretische en praktische kennis

Procedure aanmelding

Je meldt je aan bij de training- en opleidingcoördinator

Materialen

    • NOB Specialisatie Onderwaterbiologie boek, (is onderdeel van de cursusprijs).
    • Eigen duikuitrusting.
    • Laptop ivm de presentatie met Powerpoint pakket
Last Update: General update: 21-11-2020 19:30

Vereniging Duikopleidingen Trainingen Foto en video Contact
Activiteitencommissie 1*,  2*,  3*
Schema jeugdtrainingen Foto's Nederland Sitemap
  specialisaties Schema volwassentrainingen Foto's buitenland  
      Video's  

Copyright © 2017 Duikteam Woerden. Deze website is gebouwd door Gert Eggink en ontworpen door Gert Eggink & Lex Reichenfeld.
Overname van teksten, afbeeldingen en foto's van deze website is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het bestuur van DTW.