zoeken

Ga naar onze facebookpagina!

Volg ons op twitter

follow-dtwTwitter

Jeugd

Iedere zaterdag van september tot juli traint de jeugd van Duikteam Woerden in het Batensteinbad van 15.30 uur tot 16.30 uur. De jeugdleden bij DTW zijn tussen de 8 en circa 14 jaar.

Activiteiten

Spelenderwijs ben je dan bezig met snorkelen en voorbereidingen op het duiken met perslucht. Onder leiding van ervaren trainers leer je de kneepjes van het snorkelen en kun je aan het einde van het trainingsjaar (vlak voor de zomervakantie) je snorkelbrevet halen.

sized jeugdsnorkelen 6

sized jeugdsnorkelen 9

 

 

 

 

 

 

 

 


Het eenvoudigste brevet is het snorkel A-brevet; daarna is het snorkel B-brevet aan de beurt. Het moeilijkst is het snorkel C-brevet. Tijdens het trainen worden vaak leuke spelletjes onder water gehouden.

jeugd opleidingNaast het snorkelprogramma wordt momenteel ook een persluchtprogramma aangeboden dat zich specifiek richt op kinderen van 8 tot 14 jaar.
Het geheel, snorkelen en perslucht, heet Scubadoe. Naast de snorkelbrevetten A, B en C worden hierbij het Adembrevet, Bellenbrevet en het Trimbrevet geïntroduceerd.

Duikteamwoerden kan vanaf 14 jaar duikopleiding voor duikbrevetten aanbieden, zie ook 1* duikopleiding.  Onze visie over persluchtduiken met de jeugd kunt u lezen in "Persluchtduiken voor de jeugd bij DTW".

Regelmatig plannen we een zaterdag waarop je onder begeleiding van ervaren instructeurs de beginselen van het duiken met perslucht worden bijgebracht. Bekijk onderstaande video maar eens om een indruk te krijgen van zo'n instructiemiddag. 

De activiteitencommissie organiseert vaak aparte activiteiten zoals "snorkelen in het buitenwater" of een bezoek aan een tropisch zwembad.

Ook zijn de jeugdleden van harte welkom op de DTW feest- en foto/filmavonden met kleurrijke onderwaterfoto's en -films.

Contact

Ben je nog geen lid en wil je graag een keer "sfeer komen proeven...."? Nou dat kan! Neem dan even contact op met de coördinator jeugdtrainingen, 
Veiligheid staat voorop, de jeugdleden doen dit dus onder begeleiding van ervaren duikers en instructeurs.

 

 

Last Update: General update: 21-11-2020 19:30

Vereniging Duikopleidingen Trainingen Foto en video Contact
Activiteitencommissie 1*,  2*,  3*
Schema jeugdtrainingen Foto's Nederland Sitemap
  specialisaties Schema volwassentrainingen Foto's buitenland  
      Video's  

Copyright © 2017 Duikteam Woerden. Deze website is gebouwd door Gert Eggink en ontworpen door Gert Eggink & Lex Reichenfeld.
Overname van teksten, afbeeldingen en foto's van deze website is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het bestuur van DTW.