zoeken

Maarten van Aken

De Buddylijn is een vaste rubriek in de Volgboei, waarin jullie vertellen over jezelf: hoe je aan het duiken ‘verslingerd bent geraakt’,  over een spannende of mooie duikreis die je eens gemaakt hebt, welke vriendschappen het duiken je heeft opgeleverd of iets anders wat je aan de andere DTW’ers kwijt wilt. En het aardige is: niet de redacteur bepaalt wie er de volgende keer aan het woord komt, maar dat doe je zelf door aan het slot van je verhaal de volgende schrijver ‘aan je buddylijn te knopen’! Dit keer een bijdrage van Maarten.

Maarten-webHallo allemaal, voor degene die me nog niet kennen, ik ben Maarten van Aken. In 2008 heb ik mijn eerste duik mogen doen in Hurghada, Egypte. Samen met mijn vriendin waren we twee weken op vakantie om, naast wat toeristische atracties, eigenlijk helemaal niets te doen. Helaas, we mochten een proefduik in het zwembad doen waar we het duikvirus hebben opgelopen. De dag erna mochten we ons gaan verdiepen in de theorie van het duiken. Een week later hadden we onze PADI open water in onze broekzak.

Na nog een aantal duikvakanties in Egypte, de Canarische eilanden en Spanje ben ik eind 2009, na het banenzwemmen op de woensdag, op Klaas afgestapt om te vragen of het mogelijk was om een keertje met DTW mee te zwemmen. Natuurlijk was dit geen probleem. Kort daarna heb ik me opgegeven en mocht ik ook met mijn 2* cursus beginnen.
Het leuke aan duiken vind ik de rust onder water, de verscheidenheid aan leven, het zoeken naar het hele kleine of goed verborgen leven en de verschillende soorten duiken die je kan maken. Echte favoriete soorten duiken heb ik niet, als het maar onder water is. Ik hoop deze winter ook weer een ijsduik te mogen maken. Vorig jaar was dat echt geweldig... en koud. Samen met een groep DTW’ers zijn we bezig met onze specialty ijsduiken. Het zou mooi zijn als we die dit jaar kunnen afronden.

Van de duikvakanties die Klaas en Nancy georganiseerd hebben naar Denemarken in 2011 en Cornwall in 2012 hadden heb ik ook erg genoten, met name omdat het plaatsen zijn waar je normaal eigenlijk geen duikvakantie naar toe zou maken. Het mooiste moment was dat we in Cornwall met zeehonden gedoken hebben. Ik ga in 2014 ook weer mee naar Scapaflow. Dit gaat weer een hele nieuwe belevenis worden waar ik nu al naar uit kijk.

Dit was mijn verhaal, de buddylijn geef ik door aan Klaas.

Last Update: General update: 14-06-2022 08:07

Vereniging Duikopleidingen Trainingen Nederland Onderwaterland Contact
Activiteitencommissie 1*,  2*,  3*, 4*.
Schema Senioren en jeugd Duikverhalen Nederland Sitemap
  Specialisaties   De Buddylijn  
  1* of 2* instructeur      

Copyright © 2017 Duikteam Woerden. Deze website is gebouwd door Gert Eggink en ontworpen door Gert Eggink & Lex Reichenfeld.
Overname van teksten, afbeeldingen en foto's van deze website is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het bestuur van DTW.