zoeken

Ga naar onze facebookpagina!

Volg ons op twitter

follow-dtwTwitter

Koen Los

De Buddylijn is een vaste rubriek in de Volgboei, waarin jullie vertellen over jezelf: hoe je aan het duiken ‘verslingerd bent geraakt’,  over een spannende of mooie duikreis die je eens gemaakt hebt, welke vriendschappen het duiken je heeft opgeleverd of iets anders wat je aan de andere DTW-ers kwijt wilt. En het aardige is: niet de redacteur bepaalt wie er de volgende keer aan het woord komt, maar dat doe je zelf door aan het slot van je verhaal de volgende schrijver ‘aan je buddylijn te knopen’! Dit keer een bijdrage van Koen.

KoenLos MG 1428-webDaar zit je dan, te bedenken hoe je met duiken begonnen bent. Mijn eerste contact met de vereniging kwam doordat mijn vriendin Naomi ging proefduiken en daarna had besloten de 1* sters opleiding te gaan volgen. Ik ben dus eigenlijk geleidelijk de vereniging ingerold.
 
Vele malen ging ik mee naar de duiklocaties en nam dan gelijk mijn voordeel van de situatie, dus mijn fotocamera ging mee. Zodra iedereen onder water was melde ik me ook af bij de duikleider. Niet om te gaan duiken, maar om foto`s van vogels te gaan maken. Want op een duikstek is er zowel onder water als boven water veel natuur te zien. Op deze manier legde ik dus een aardige collectie foto`s aan als vogelaar. Uiteraard werden er ook een groot aantal foto`s gemaakt van allerlei rare vogels die uit het water opdoken als de duiktijd verlopen was.
 
Tijdens de brevet uitreiking van Naomi werd ik dan ook de huisfotograaf genoemd (anekdote: tot mijn schaamte had ik op dat moment juist niet mijn camera bij me...) en kreeg ik een proefduik aangeboden. Dat aanbod nam ik natuurlijk graag aan.Ik vroeg me ondertussen wel af hoe het verblijf onder water was.
 
Na deze proefduik had ik dus ook het “virus” in m`n bloed. Ik vond de proefduik gaaf en ook door mijn snorkelervaringen leek het me leuk om te gaan duiken. Zodoende melde ik me dus aan voor de 1* opleiding en liet me keuren. Helaas gooide dat laatste wat roet in het eten. Doordat ik allergisch ben voor katten en honden moest ik tevens een longtest laten doen. Dit soort allergie is een symptoom van astma. En de longtest bevestigde het vermoeden en kwam ik dus tot de ontdekking dat ik een lichte vorm van astma heb. Gelukkig kwam ik met de juiste medicatie en een tijd wachten wel door de keuring en kon de lol beginnen. Tussendoor had ik wel de goedkeuring gekregen voor duiken in het zwembad en ronde ik mijn theorie af. Maar door de vertraging begon ik pas in augustus met de buitenduiken.
 
Dankzij de inzet van de instructeurs kon ik mijn opleiding in het lekker warme water (18 graden Celcius) voltooien. Met als één van de hoogtepunten een duik met Cor tijdens het zeelandweekend. Weinig licht en slecht zicht en dan ineens voor je een grote noordzeekrab die Cor oplichtte met zijn lamp. Supergaaf! Tijdens het weekend kreeg ik mijn brevet en was ik volwaardig 1* duiker.
KoenLos-edit-6927-webMaar ja, Naomi was ondertussen al 2* duiker en ik wilde ook wel nachtduiken, getijdenduiken en etc. Dus begonnen aan de 2* opleiding waar ik nu nog mee bezig ben.
 
En toen dus de eerste duik van het seizoen: de paashaasduik. Dat was wel even anders dan die comfortabele 18 graden Celsius. Nog hier en daar ijs op de kant en m`n duikcomputer gaf 2 graden Celsius aan. Dat was wennen! Maar alles went en langzaamaan steeg de temperatuur weer naar wat meer comfort.
 
Het duiken bevalt me dan ook prima en ik heb zin om de opleiding af te ronden zodat er nog meer mogelijk is en nog meer te zien.

De buddylijn geef ik door Jeroen Verkroost.

Last Update: General update: 26-06-2020 19:09

Vereniging Duikopleidingen Trainingen Foto en video Contact
Activiteitencommissie 1*,  2*,  3*
Schema jeugdtrainingen Foto's Nederland Sitemap
  specialisaties Schema volwassentrainingen Foto's buitenland  
      Video's  

Copyright © 2017 Duikteam Woerden. Deze website is gebouwd door Gert Eggink en ontworpen door Gert Eggink & Lex Reichenfeld.
Overname van teksten, afbeeldingen en foto's van deze website is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het bestuur van DTW.