zoeken

Jeroen Verkroost

De Buddylijn is een vaste rubriek in de Volgboei, waarin jullie vertellen over jezelf: hoe je aan het duiken ‘verslingerd bent geraakt’,  over een spannende of mooie duikreis die je eens gemaakt hebt, welke vriendschappen het duiken je heeft opgeleverd of iets anders wat je aan de andere DTW-ers kwijt wilt. En het aardige is: niet de redacteur bepaalt wie er de volgende keer aan het woord komt, maar dat doe je zelf door aan het slot van je verhaal de volgende schrijver ‘aan je buddylijn te knopen’! Dit keer een bijdrage van Jeroen.

Jeroen-2012 Duiken bij La Palma-webHey, de buddylijn van Koen. Oh, er zit een opdracht aan vast. Het nadrukkelijke verzoek om iets over mezelf te vertellen in de Volgboei. Heel, heel lang geleden, toen spek, eieren en zonlicht nog gezond waren, ben ik geboren in Den Helder. In 1980 om precies te zijn. Je kunt Den Helder vinden door naar het noorden te rijden tot de wereld ophoudt en dan stug nog 10 kilometer door te zetten. Mijn vader was bedrijfsleider bij het lokale zwembad, mijn moeder gaf les in schoonspringen. Mijn oudere broer en zus waren actief bij de reddingsbrigade. Onze vakanties brachten wij surfend, zwemmend en kanoënd door in het merengebied in de kop van Overijssel. Een jeugd met veel water dus. Zoals mijn vader ooit zei: “voor je derde verjaardag ging je vaker te water dan te bed”. Dat werd op een gegeven moment toch wat riskant en toen ik eenmaal oud genoeg was begon ik met zwemles. Daarna ging ik, geheel volgens de gezinstraditie, verder bij de reddingsbrigade. Toen broer en zus de vereniging verlieten deed ik dat ook en ben ik gaan snorkelen. Daar haalde ik dezelfde snorkelbrevetten A, B en C waar onze jeugd nu ook hard voor werkt. En daarna belandde ik als 14-jarige (op woensdagavond) in de ‘volwassenenbaan’. Na twee jaar trainen kwam de mogelijkheid voor een PADI Open Water cursus. En zo haalde ik in 1996 mijn eerste duikbrevet.


Jeroen-2004 in de Ardennen-webTijdens mijn studententijd in Enschede verstofte de duikhobby een beetje. Zonder auto (of ouders om te rijden), eigen duikuitrusting en buddies in de kennissenkring is het moeilijk duiken. In die tijd heb ik een uitstapje gemaakt naar honk- en softbal. Daar ben ik jarenlang aanvoerder en ‘catcher’ van het recreantenteam geweest. Een teamgenote van mij was in haar vorige team een teamgenote van Anne. Op de verjaardag van deze dame in 2004 hebben Anne en ik elkaar ontmoet, en drie weken later waren we officieel ‘vriendje en vriendinnetje’. Ik hield toen al niet van treuzelen.

Onze eerste vakanties waren trektochten door de Ardennen, Schotland, en Corsica. Ik moet dit even vermelden omdat ik zojuist aan de waterkant een verschrikkelijke roddel heb gehoord: ik zou mij afzijdig houden van het Zeelandweekend, omdat ik niet van kamperen houd. Niets is minder waar! Maar zo na de zomervakantie hebben wij in september het één en ander aan familieverplichtingen. Eerst zou ik leuke zwem- en duikfoto’s opzoeken van mijzelf als  bibberende 6-jarige die zijn A-diploma haalt, of als 16-jarige met zijn eerste duikbrevet, maar nu voel ik me verplicht mijn eer als kampeerder te verdedigen.


Jeroen-2005 Nu met hoed-webTijdens deze vakanties maakten wij met de hele kampeeruitrusting in de rugzak een langeafstandswandeling. De Ardennen gingen nog op de bonnefooi, in Schotland liepen we de West Highland Way, en op Corsica de Mare a Mare Nord. Beide wandelingen van zo’n 150 kilometer. Prachtige avonturen en ik laat bijgevoegde foto’s voor zich spreken. En voor de heren onder ons: als je meisje na dit soort ongein nog bij je is, is het een blijvertje!

Na het afronden van onze studies zijn Anne en ik gaan samenwonen in Woerden, en vorig jaar zijn we getrouwd. We wonen in Molenvliet op kruipafstand van de Reflex-kantine (handig voor de DTW-feesten!). We zijn de gelukkige eigenaars van een kat en twee konijnen. Momenteel werk ik als webshop consultant bij een bedrijf in de Meern. Naast duiken houden we ook van wandelen en ‘s avonds na het werk mag ik graag genieten van een glaasje Schotse whisky (een erfenisje van onze vakantie in Schotland).Jeroen-2005 24e verjaardag in Schotland-webToen we eenmaal in Woerden woonden, wilde ik erg graag het duiken weer oppakken. Hoewel ik al een PADI brevet had, besloot ik de overstap naar de NOB te maken. Met name vanwege het verenigingsleven. Ook Anne had wel interesse en dat is de reden dat ik toen ‘gewoon’ opnieuw met een 1*-opleiding ben begonnen, in plaats van een korte opfristraining. Zo konden we het samen leren. Nu met een auto en eigen duikuitrusting, en buddies in overvloed.


Ik hoef jullie niet te vertellen welke vereniging dat was, en hoe verschrikkelijk we met ons neus in de boter zijn gevallen qua verenigingsleven. In januari zijn we al weer vijf jaar lid van DTW. Inmiddels geef ik al twee jaar met veel plezier snorkeltraining aan de jeugd.

Nou, dan ben ik wel zo’n beetje uitverteld. Ik heb zojuist Jan Bosman gebeld, en die was meer dan bereid om de buddylijn van mij over te nemen voor de volgende editie van ons prachtige clubblad.

 

 

 

 

 

Last Update: General update: 26-10-2021 09:08

Vereniging Duikopleidingen Trainingen Nederland Onderwaterland Contact
Activiteitencommissie 1*,  2*,  3*, 4*.
Schema Senioren en jeugd Duikverhalen Nederland Sitemap
  Specialisaties   De Buddylijn  
  1* of 2* instructeur      

Copyright © 2017 Duikteam Woerden. Deze website is gebouwd door Gert Eggink en ontworpen door Gert Eggink & Lex Reichenfeld.
Overname van teksten, afbeeldingen en foto's van deze website is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het bestuur van DTW.