zoeken

Anja Rietveld

anja2anja3Vanaf mijn elfde ben ik lid van DTW, ik ben begonnen met snorkelen. Dat ik heb ik altijd met veel plezier gedaan. Toen ik in 2005 mee was naar Zeeland met Mark, Mark & Loes, vroeg Mark V. of duiken niets voor mij was? Daarop heeft hij mij op Dreischor bij het gemaal meegenomen om een proefduikje te maken. In het begin vond ik dat best wel een beetje spannend, maar naar mate we langer in het water lagen kreeg ik het steeds meer naar mijn zin. Vanaf dat moment wist ik het zeker, ik wil ook leren duiken!

De zomer na het behalen van mijn 2* opleiding zijn we op vakantie naar Spanje geweest. Daar zijn we een aantal andere DTW-ers tegengekomen waarop we hadden afgesproken gezamenlijk een duikje te maken bij de Medes eilanden. Het werd mijn kortste maar ook meest leerzame duik ooit. 15 á 20 minuten later kwam ik kotsmisselijk (zeeziek) aan op de duiklocatie. Wat was ik blij dat we van boord mochten. Er stond veel stroming maar als we om de rotsen heen waren zouden we er geen last meer van hebben. Na tien minuten waren we meer achteruit als vooruit gekomen en was mijn buddy al bijna door zijn lucht heen. Logischerwijs moesten we de duik afbreken en hebben helaas niets gezien. Gelukkig werden we met de zodiac teruggebracht naar de boot, anders waren we daar waarschijnlijk nooit gekomen. Het was mijn kortste en meteen ook mijn leerzaamste duik ooit.

Intussen heb ik iets meer als 100 duiken gemaakt. De laatste jaren wat minder omdat ik steeds vaker last had van mijn oren. Sinds kort heb ik echter een nieuw duikbril, die ook afdekking over de oren heeft en ik hoop dat het daarmee een stuk beter zal gaan. Ik ben dan ook vast van plan weer vaker te gaan duiken.

Ik heb gedoken in Nederland, Spanje en Egypte. In Egypte heb ik uiteraard de mooiste dingen gezien, schildpadden, napoleonvissen en zelfs een haai. Al stond ik gelukkig op de boot toen die voorbij kwam zwemmen ;-).

Eind oktober ga ik met Mark en Mark voor twee weken naar Bonaire om hopelijk nog veel meer prachtige duiken te gaan maken.

Ik geef de buddylijn door aan Wilma.

Last Update: General update: 26-10-2021 09:08

Vereniging Duikopleidingen Trainingen Nederland Onderwaterland Contact
Activiteitencommissie 1*,  2*,  3*, 4*.
Schema Senioren en jeugd Duikverhalen Nederland Sitemap
  Specialisaties   De Buddylijn  
  1* of 2* instructeur      

Copyright © 2017 Duikteam Woerden. Deze website is gebouwd door Gert Eggink en ontworpen door Gert Eggink & Lex Reichenfeld.
Overname van teksten, afbeeldingen en foto's van deze website is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het bestuur van DTW.