zoeken

SCAPAFLOW 23 - 30 mei 2014

Onder dit kopje zal de komende tijd een reisverslag verschijnen met enkele wetenswaardigheden van een enthousiaste groep duikers bestaande uit de kampleiding Nancy, Klaas en Walter en de andere deelnemers: Ad Vernet en Ad Molenaar, Bram, Wouter, Gert, Peter Brokke, Maarten, Theo en Lex.

scapa scapaflow-omslag

Tot op heden.

Vrijdag 23 mei.

Met heel veel voorbereidingen (opleidingen Nitrox en decompressieduiken, aanschaf nieuwe duikmaterialen, check van de huidige materialen, info en voorlichtingsavonden etc. etc.) en heel veel nachten slapen is het vandaag D-day. We gaan met het gezelschap naar Scapaflow en vertrekken van Carpool Noord te Woerden! Eerst naar IJmuiden en met de ferry varen we naar Newcastle. Vandaar een stukje tuffen door de Schotse hooglanden naar Aberdeen. Wederom een bootttocht, maar dan nu naar de Orkney eilanden en dan het laaste half uurtje tuffen naar de Invincible, het duikschip vanwaar we de duiken gaan maken en wat tevens onze slaapplaats is. Als je de Facebook-berichten ziet van de afgelopen dagen lopen er veel zenuwachtige duikers rond in Woerden, die de laatse info uitwisselen en alle spullen bij elkaar verzamelen. De auto's worden volgeladen, gewassen en gepoetst om spic en span op het startpunt te verschijnen!

Om 14.00 uur scherp stonden de 12 enthousiaste Scapa gangers klaar voor vertrek op de carpool Noord te Woerden.
Na de laatste check door de kampleiding werd het startschot gegeven en snelden de rijders naar de auto's en binnen enkele sesonden standen de familie en vrienden alleen op de carpoolplaats! De eerste route was eenvoudig een klein uur tuffen naar de ferry IJmuiden-New Castle.

etappe 2Een boottochtje met een zee als een spiegel en een zonovergoten dek! Velene zaten alweer aan die goudgele rakkers de duikjes vast voor te bespreken. Na een superdeluxe buffet, zaten er nog wat heren op het eerder genoemde zonnedek van een sigaartje en Whisky te genieten. Daarna was het truste!

Zaterdag 24 mei

In de morgen na het ontbijt buffet een stukje langs de Engelse en Schotse kust rijden om aan te komen in Aberdeen! etappe4Omstreeks 5 uur vertrok de boot naar Kirkwall lawzzr we omstreeks 11.45 aankwamen om nog een half uur naar de boot van Ian en Fiona te rijden. Deze lag in Stromness een gezellig dorpje in een baai. Spullen uitladen en deels klaar leggen, want we zouden om 7.30 uur uitvaren naar de 1e duikstek...... De spanning steeg, hoe zou het zicht zijn, zouden we de Orka's zien en had iedereen alles goed voorbereid?

Last Update: General update: 05-07-2021 09:40

Vereniging Duikopleidingen Trainingen Nederland Onderwaterland Contact
Activiteitencommissie 1*,  2*,  3*, 4*.
Schema Senioren en jeugd Duikverhalen Nederland Sitemap
  Specialisaties   De Buddylijn  
  1* of 2* instructeur      

Copyright ┬ę 2017 Duikteam Woerden. Deze website is gebouwd door Gert Eggink en ontworpen door Gert Eggink & Lex Reichenfeld.
Overname van teksten, afbeeldingen en foto's van deze website is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het bestuur van DTW.